Ontwerp en Inrichting

Jouw speeltuin heeft plannen om de tuin uit te breiden of te gaan herinrichten. Misschien zijn er toestellen aan vervanging toe of wil je de tuin gaan aanvullen met een natuurlijke speelzone. Natuurlijk kan het ook zijn dat de huidige inrichting niet meer voldoet voor de doelgroep of is de speeltuin niet logisch ingericht.

Natuurlijk is het moment waarop je veranderingen overweegt een goed tijdstip om het geheel van de speelplek weer eens te heroverwegen. Wat wil je bereiken met de verandering of misschien wel, Wie wil je bereiken. Zoek je nieuwe bezoekers, of een uitdaging voor je bestaande klanten. Wil je iets tijdelijks, of is een afschrijftermijn van 30 jaar geen probleem. Wat kun je aan met je team qua projectplan en bij het beheer daarna. Wil je misschien weten wat de buurt en de bezoekers graag zouden willen.

Heb je hulp nodig bij deze afweging dan zou je speelplekontwikkeling kunnen overwegen.

Als je aan de slag gaat  en in reuzenstappen naar een vernieuwings- of uitbreidingsplan zou kijken, zijn dit de stappen die je doorloopt:

  • idee vormen
  • ontwerpen
  • realiseren (uitvoeren)
  • onderhouden en beheren

Onderstaande documenten helpen je op weg om stap voor stap tot de gewenste verandering te komen. Kijk er eens door en aarzel niet om contact met SpeL op te nemen als je zelf aan de slag wilt en ons wil laten meekijken of meedenken. We wensen je heel veel succes!

Voorbeelden uit de praktijk