Dé Speeltuin Vrijwilliger

Vrijwilligers zijn voor het bestaan van speeltuinen van groot belang. Niet alleen zorgen vrijwilligers voor het openen van de poorten en het toezicht in de speeltuin, ze onderhouden de speeltuin en organiseren activiteiten, hiermee zorgen ze voor het voortbestaan van de speeltuin(en).  Vrijwilligerswerk geeft voldoening en levert je contacten, soms zelfs vriendschappen, op met mensen die je anders nooit had ontmoet.

Zaterdag 27 april werd Barend, vrijwilliger van kabouter speeltuin Heidsjer Hof in Kerkrade, in het (oranje) zonnetje gezet met een SpeL presentje ter ere van zijn 45-jarig vrijwilligerschap.

 

Speeltuin Hulsveld in Simpelveld: Klussers aan het werk in de speeltuin.

 

Speeltuin de Roetsj in Wessem: Deze 2 jonge helpers van 8 en 10 jaar vegen alle bladeren van de baan zodat later op de dag de kinderen van de Samenspeeldag met de fietsjes kunnen crossen.

 

van Speeltuin Vaesrade & Kinderboerderij

Bij onze gezellige vrijwilligers middag -zondag 12 september 2021- hebben we twee dames mogen feliciteren Dorien Boetsen met haar 25-jarig jubileum als dieren verzorgster en Fieny Meisters met haar 35-jarig jubileum in ons bestuur. Wij danken hun beide en hopen dat ze nog lang met ons samen mogen werken.

 

Zaterdag 19 juni 2021 twee jubilarissen in het zonnetje mogen zetten omdat zij 40 jaar geleden een speeltuin hebben opgericht en al die tijd vrijwilliger zijn gebleven. Dat verdient een zilveren speld van Speeltuinwerk Limburg. Wethouder John Essers van Gemeente Beekdaelen sprak ook zijn waardering uit en overhandigde namens de gemeente een onderscheiding aan beide heren.

Speeltuinwerk Limburg feliciteert lidspeeltuin Stichting Speeltuin Hingen, gelegen in de gelijknamige buurtschap in de gemeente Echt-Susteren, met de de Koninklijke Onderscheiding welke drie vrijwilligers van de speeltuin 26 april 2021 hebben mogen ontvangen. Deze onderscheiding kregen de vrijwilligers o.a. voor hun jarenlange inzet voor de speeltuin. De oudste vrijwilliger zet zich al meer dan 50 jaar in voor de speeltuin. Ook namens Speeltuinwerk Limburg een groot DANKJULLIEWEL voor jullie inzet!

Zaterdag 8 mei 2021was eer weer een bijzonder jubileum; Peter Heijnen van Speeltuin Kitskensberg Roermond is door Speeltuinwerk Limburg voorzitter Gerard IJff onderscheiden met het bronzen beeldje van Jantje Beton. Al vijftig jaar zet Peter zich in voor deze speeltuin in Gemeente Roermond en is nog steeds actief betrokken als erebestuurslid en kassamedewerker in de weekenden.

Kim Hazen (30), vrijwilliger bij speeltuin ’t Baanrakkertje in Heerlen zegt het volgende: Kinderen zitten tegenwoordig zoveel achter de televisie, computer of laptop, ik vind het heel erg belangrijk dat kinderen een plek hebben om buiten te kunnen spelen. Je ziet de kinderen zoveel plezier in de speeltuin hebben, dit is voor mij de grootste meerwaarde. Daarnaast is het ook sociaal heel leuk, je leert de mensen in de buurt kennen. Mensen die ik normaal gesproken niet zou spreken waarschijnlijk. Door het vrijwilligerswerk in de speeltuin heb ik ook echt vrienden gemaakt, vrienden die ik anders niet had leren kennen.

Lees hier het hele interview Jonge Vrijwilligers interview.

Wij zijn benieuwd én op zoek naar nog meer mooie verhalen van vrijwilligers in de speeltuin. Laat het ons weten!!