Vrijwilliger

Met vrijwilligerswerk in een speeltuin geef je ruimte aan dagelijks speelplezier voor kinderen in je eigen wijk, dorp of regio. Speeltuinen zijn altijd op zoek naar extra handen in de speeltuin. Hierbij kan het gaan om bestuursfuncties, ondersteuning bij activiteiten, toezicht of onderhoud in de speeltuin.

Kim Hazen (30), vrijwilliger bij speeltuin ’t Baanrakkertje in Heerlen zegt het volgende: Kinderen zitten tegenwoordig zoveel achter de televisie, computer of laptop, ik vind het heel erg belangrijk dat kinderen een plek hebben om buiten te kunnen spelen. Je ziet de kinderen zoveel plezier in de speeltuin hebben, dit is voor mij de grootste meerwaarde. Daarnaast is het ook sociaal heel leuk, je leert de mensen in de buurt kennen. Mensen die ik normaal gesproken niet zou spreken waarschijnlijk. Door het vrijwilligerswerk in de speeltuin heb ik ook echt vrienden gemaakt, vrienden die ik anders niet had leren kennen. Jonge Vrijwilligers interview

Wil je vrijwilliger worden in één van de Limburgse speeltuinen, neem dat contact op met de speelplek van jouw keuze. Op onze website vind je een overzicht van speelplekken.

Wil je vrijwilliger worden voor Speeltuinwerk Limburg, neem contact op met SpeL.

Vrijwillig, maar niet vrijblijvend…

Vrijwilligerswerk in een speeltuin is niet vrijblijvend. Het is belangrijk je afspraken na te komen met het bestuur en collega-vrijwilligers. Afspraken tussen bestuur en vrijwilligers worden vastgelegd in het vrijwilligersbeleid. Klik hier voor meer informatie over bestuurszaken.

Veiligheid voorop

Om ongewenste zaken te voorkomen, adviseren wij speeltuinen te allen tijde een VOG aan te vragen voor aanname van nieuwe vrijwilligers. Klik hier voor meer informatie over de VOG (Verklaring omtrent gedrag) en veilig werken in de speeltuin.

Training en inspiratie

Speeltuinwerk Limburg biedt jaarlijks een aantal trainingen en bijeenkomsten voor speeltuinen, burgerinitiatieven, scholen, kinderopvangorganisaties en gemeenten. Klik hier voor het aanbod.

Vragen?

Niet gevonden wat je zocht? Stel je vraag via het contactformulier.