Ondersteuning van Spelen

Speeltuinwerk Limburg geeft ruimte aan buiten spelen in de breedste zin van het woord. Onze activiteiten zijn beschikbaar voor alle Limburgse doelgroepen, voor leden en niet-leden (tegen betaling). Daarbij maakt ’t niet uit of je een kleine vraag hebt, advies wilt of een aanvraag doet voor langduriger begeleiding. Soms lukt het om het buiten spelen met je eigen kennis en netwerk zelf voor elkaar krijgen. Misschien helpt onze website je een flink eind op weg. Maar onze consulenten zijn beschikbaar om aanwezig te zijn bij een gesprek of regelmatige procesondersteuning. Omdat wij zelf in de regio zitten, kennen wij je omgeving en het netwerk. Je kunt een afspraak maken, dan sluiten we aan om lokaal het beste advies te geven bij jullie wens.

Wij proberen onze ondersteuning van buiten spelen altijd te combineren met informatie aan jullie als spelers én een netwerk dat wij samen met jullie bouwen in je eigen dorp of wijk. Zo kun je -als het spelen eenmaal goed gaat- ook zelf de contacten onderhouden om zaken voor elkaar te krijgen en te houden bij jullie speelinitiatief. Je kunt ervoor kiezen lid te worden van SpeL; je krijgt een aanbod van diensten die je ondersteunen bij het buiten spelen (trainingen, collectief verzekeren, etc). Maar dat is geen verplichting: de keus is aan jullie.

Speeltuinwerk Limburg is onafhankelijk adviseur. Dat betekent dat wij niet verbonden zijn aan bedrijven die geld verdienen met buiten spelen, in welke vorm dan ook. Wij vinden dat belangrijk, omdat buiten spelen er uit mag zien zoals je dat zelf wil. Op school, in de wijk of bij de kinderopvang. Wij laten de keuze dan ook helemaal aan de vraagkant. Uiteraard helpen wij je wel op weg als je een route zoekt om je droomspeelplek zo in te richten als jij zou willen.

Om je een beeld te geven van de dingen die wij doen, vind je hieronder een opsomming in een aantal punten. Soms lijken de teksten meer geschikt voor een bepaalde doelgroep, maar op de website verwijzen wij regelmatig via een link door naar zaken die ook voor jouw vraag van pas zouden kunnen komen. Aarzel niet om ook eens te kijken bij de informatie van andere doelgroepen. Buiten spelen brengt vaak meerdere partijen bij elkaar en het is goed ook hun kijk op de zaak te kennen.

Ondersteuning van Speeltuinwerk Limburg door:

Kom je er niet uit of heb je een maatwerkvraag? Maak svp gebruik van ons contactformulier.