Kennis delen

Limburg is een prachtige provincie om buiten te spelen. Kinderen die er wonen of op bezoek komen, gunnen wij daarvoor graag de kans.

Om dat buiten spelen mogelijk te maken zijn volwassenen aan zet. Gelukkig zijn er veel volwassenen die zich willen inzetten voor speelbare plek in de buurt en onze speelplekken zijn altijd op zoek naar meer ondersteuning, bijvoorbeeld als bestuurder, motivator, klusser of andere vorm van handen uit de mouwen.

Of je nou éénmalig of voor jarenlang betrokken bent bij een speelinitiatief als burger of als instelling; het is fijn om te weten waar je ’t over hebt en om dat spelen ook zo goed mogelijk (toekomstbestendig) neer te zetten voor de komende jaren. Daarvoor kun je deelnemen aan trainingen. Speeltuinwerk Limburg organiseert trainingen die goed van pas komen bij het buiten spelen. Tevens houden wij vrijwilligers op de hoogte van trainingen die interessant zijn en die worden aangeboden door samenwerkingspartners of andere partijen. Voor gemeenten organiseren wij jaarlijks de Experttafel voor Gemeenten.

Ook zorgen wij voor inspiratiemomenten. Buiten spelen is van alle tijden, maar door de tijd heen wel veranderd! Inspiratiemomenten zijn er voor mensen met plannen voor een spelplek, speelplekken die willen renoveren en opfrissen, maar ook voor beleidsmakers die bij de trend van de tijd willen blijven met hun buitenruimte beleid. In onze nieuwsbrief -waarvoor eenieder zich gratis kan aanmelden- worden de trainings- en inspiratiemomenten telkens tijdig aangekondigd. Voor verenigingsleden zijn deze trainingen vaak gratis of met korting te bezoeken, maar ook voor niet-leden zijn de trainingen toegankelijk en zeer schappelijk geprijsd.

Openbaar spelen -en de toestellen die daarbij horen- kent haar eigen wetgeving en regels. En toestellen in openbaar terrein hebben daarmee ook een ander prijskaartje. Kortom, bij buiten spelen komt nog best wat kijken. Speeltuinwerk Limburg heeft een jaarlijks trainingsaanbod waar je als deelnemer van harte welkom bent.

De trainingen worden door eerdere deelnemers (leden en niet-leden) als laagdrempelig en als goede aanvulling gewaardeerd. Door onze lokale aanwezigheid zijn de trainingen in de buurt of op aanvraag zelfs op locatie. Steeds meer vrijwilligers raken doordrongen van het feit dat het werk van een vrijwilliger welhaast een werkhouding van een professional vraagt. Zeker in de omgang met kinderen en jeugd wordt verwacht dat er een stevige bewustwording is van de normen en waarden die ook worden gehanteerd door professionele opvoeders.

Ben je benieuwd naar wat wij te bieden hebben of zoek je iets specifieks? Kijk eens bij onze trainingen.

Staat jouw training er niet bij? Vul het contactformulier in met je vraag, dan helpen wij je graag op weg binnen SpeL of in ons netwerk.