Spe(e)L-regels

Speeltuinwerk Limburg vindt het van groot belang dat kinderen kunnen rekenen op een veilige speelomgeving. Daarom werken wij binnen de organisatie volgens de Methodiek In Veilige Handen. Wij adviseren het gebruik van deze methodiek ook aan onze leden en alle anderen die kinderen ondersteunen in het buiten spelen.

Om dat te onderbouwen bieden wij trainingen aan die bewust maken van de professionele houding die tegenwoordig van vrijwilligers wordt verwacht. Ook de wet- en regelgeving over sociale en technische veiligheid (WAS, VoGAVG) komt aan bod en wordt in voorbeelden aangeboden.

Op deze pagina vind je informatie over hoe je zelf aan de slag kunt gaan met Veilig Werken, buiten op de speelplek, maar ook in de papieren en het beleid. Ook vertellen wij wat meer over hoe Speeltuinwerk Limburg dat heeft geregeld (en mag je onze bestanden natuurlijk gebruiken als handig voorbeeld).

Wil je voor de toekomst een vertrouwenspersoon aanstellen of heb je nu iemand nodig? Dan vind je hier alle informatie en verwijzingen: Vertrouwenspersoon nodig?