2024 – Week voor de Gezonde Jeugd

2024

Van 10 t/m 15 juni 2024 staat Nederland in het teken van gezond opgroeien tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd. Georganiseerd door Jeugd op Gezond Gewicht (JOGG), samen met gemeenten en partners, zetten we ons in voor een toekomst waarin elk kind gezond kan opgroeien. Dit jaar zetten we diversiteit in de schijnwerpers en vieren we onze verschillen én overeenkomsten.

Wij, van Speeltuinwerk Limburg, JongNL LimburgJeugdwerk LimburgScouting Limburg en Provinciaal Platform voor Diversiteit, hebben in dit kader samen iets unieks opgezet.

Sjtepke veur sjtepke, gezónjer opgreuje in Limburg!

Want elk kind, ongeacht achtergrond of mogelijkheden, verdient het om op te groeien in een veilige speelomgeving, met toegang tot gezonde voeding en volop kansen om zich te ontwikkelen. LEES MEER

2023

De Week voor de Gezonde Jeugd zal dit jaar plaatsvinden van 12 t/m 17 juni. Tijdens deze week vraagt JOGG samen met gemeenten en partners door heel Nederland aandacht voor een toekomst waarin iedereen gezond kan opgroeien. 

Iedere dag komen we dankzij de inzet van velen een stapje dichterbij een gezonde samenleving. Want gezond is nog steeds niet gewoon.

 In 2022 hebben de 4 Limburgse Maatschappelijk Organisaties; JongNL Limburg, Scouting Limburg, Jeugdwerk Limburg en Speeltuinwerk Limburg een gezamenlijke folder ontwikkeld. Dit jaar zal deze folder aangevuld worden met nieuwe, leuke spellen die je makkelijk in de buitenlucht kunt spelen.

Zo komen we samen weer een stapje dichterbij een gezonde samenleving.

2022

Vanaf 2022 neemt Speeltuinwerk Limburg samen met JongNL Limburg, Scouting Limburg en Jeugdwerk Limburg deel aan de Week voor de Gezonde Jeugd van dinsdag 7 juni t/m vrijdag 10 juni.

De vier maatschappelijke organisaties hebben dit jaar samen een aantrekkelijke folder ontwikkeld met leuke activiteiten en initiatieven verspreid over heel Limburg (folder).

Een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd!

In 2016 werd de Peuter4daagse gelanceerd door Peuteropvang Heerlen en dit is nu uitgegroeid tot een landelijk evenement dat wordt ondersteund door de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWBN) en JOGG.

In 26 Limburgse gemeenten doen maar liefst 10.519 peuters en 1426 pedagogisch medewerkers van 243 kinderopvanglocaties mee. Aan het einde van de week hebben alle peuters naast een welverdiende medaille ook onze folder ontvangen!