2024 – Rookvrije generatie

Zien roken, doet roken. Daarom vinden steeds meer mensen dat de omgeving van kinderen rookvrij moet zijn. Gelukkig zijn er al veel rookvrije plekken. Dat is mooi! Zo beschermen we kinderen en zorgen we ervoor dat zij rookvrij genieten.

Ook Speeltuinwerk Limburg zet zich in voor zoveel mogelijk rookvrije speeltuinen. Wij helpen onze leden samen met GGD Zuid-Limburg en GGD Limburg-Noord, in kleine óf grote stappen, op weg naar een rookvrije speelplek.

2024

… de speeltuinen Treebeek (gemeente Brunssum), MIJN Speelpark West (gemeente Kerkrade) én speeltuin Heer (gemeente Maastricht) zijn nu ook rookvrij.

       

       

2023

En weer 3 rookvrije speeltuinleden erbij: Speeltuin Rollebollebult, Speeltuin Meezenbroek en Speeltuin de Spelewei!! Dit jaar in de gemeente Heerlen waar de borden bij de ingang van de speeltuinen te zien zijn.

2022

Zo zijn er in 2022 een aantal speeltuinen helemaal rookvrij geworden, o.a. speeltuin Mart Roeffen en speeltuin De Kabouter. Ook hebben een aantal speeltuinen hun rookgebied verkleind. Een stap in de goede richting!

Zetten jullie ook de stap naar een rookvrije speelplek voor de jeugd? Neem voor meer informatie contact met ons op!