Wij gaan voor een gezonde toekomst, jij ook?

Van 10 t/m 15 juni 2024 staat Nederland in het teken van gezond opgroeien tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd. Georganiseerd door Jeugd op Gezond Gewicht (JOGG), samen met gemeenten en partners, zetten we ons in voor een toekomst waarin elk kind gezond kan opgroeien. Dit jaar zetten we diversiteit in de schijnwerpers en vieren we onze verschillen én overeenkomsten.

Wij, van Speeltuinwerk Limburg, JongNL Limburg, Jeugdwerk Limburg, Scouting Limburg en Provinciaal Platform voor Diversiteit, hebben in dit kader samen iets unieks opgezet.

Sjtepke veur sjtepke, gezónjer opgreuje in Limburg!

Want elk kind, ongeacht achtergrond of mogelijkheden, verdient het om op te groeien in een veilige speelomgeving, met toegang tot gezonde voeding en volop kansen om zich te ontwikkelen.

Hoe doen we dit?

Op onze sociale media kanalen en websites nemen we je elke week mee naar een ander land. We delen inspirerende spellen, heerlijke recepten en bijzondere tradities die draaien om het samen bereiden en delen van maaltijden. Het wordt een reis vol ontdekkingen die ons dichter bij elkaar brengt en de rijkdom van diversiteit viert.

Ontdek alle culturen en tradities

Dompel jezelf verder onder in de rijke tradities van de wereld met onze serie blogs. Proef van alle culturen en laat je inspireren:

Hoe kun jij een rol spelen?

Simpel! Ga aan de slag met de activiteiten die we delen en betrek jouw jongeren erbij. Of jullie nu samen koken, een nieuw spel ontdekken of genieten van een unieke eettraditie, elke actie telt.

Deel jullie avonturen, foto’s en verhalen op sociale media met de hashtags #SamenGezond en #DiversiteitVieren. Zo inspireer je niet alleen jouw groep, maar moedig je ook anderen aan om mee te doen.

Jouw bijdrage maakt een groot verschil. Het biedt jongeren een leuke en interactieve manier om te leren over verschillende culturen en gezonde gewoonten.  Door onze krachten te bundelen, maken we samen een positieve impact op de ontwikkeling van de jeugd, stap voor stap. Doe ook mee en laat zien hoe de kracht van diversiteit ons allen verrijkt en verbindt.