2022 – Samenspeeldagen

In 2022 organiseerde SpeL samen met andere maatschappelijke organisaties een drietal Samenspeel-middagen bij 3 verschillende speeltuinleden verspreidt over de provincie.

Hier een korte terugblik op deze gezellige middagen:

Speeltuin De Roetsj – Wessem – 10 juli 2022:

De eerste was in speeltuin De Roetsj in Wessem waar speciaal de kinderen van de Herman Broerenschool samen met hun familie van harte welkom waren! Naast de bestaande speeltoestellen was er een aanbod van verschillende spellen en konden de kinderen samen dansen en bewegen op muziek. Ouders maakten kennis met elkaar onder het genot van een drankje en kinderen gingen samen op zoek naar schelpen, bouwen met blokken of verzamelen samen vormen.

Een mooie eerste opzet en kennismaking met elkaar en deze ervaringen nemen we mee voor een vervolg.

Speeltuin De Spelewei – Heerlen – 10 augustus 2022:

Op een hete zomermiddag een gezellige Samenspeelmiddag in Speeltuin De Spelewei – Gemeente Heerlen.
Kinderen konden zelf op spelende wijze ervaren wat het is als je niet kunt lopen in een speeltuin, niets kunt zien als je de zandbak zoekt of domino speelt op de tast. En wat doe je als je bij een damspel je handen niet kunt gebruiken? Dan gebruik je een helm met een stokje!
Als alle spelonderdelen waren afgelegd, ontvingen de deelnemers een heus certificaat!
Mede dankzij de #vrijwilligers van Stichting GIPS S&L, Stichting het Gehandicapte Kind, beheerster en bestuur van de speeltuin een heel geslaagde middag.

Speeltuin Heer – Maastricht – 24 augustus 2022:

Onze laatste Samenspeelmiddag vond plaats in Speeltuin Heer. De kinderen konden genieten en meedoen met het optreden van Ruben Komkommer met zijn poppentheater en hierna aan de slag met enkele beweegactiviteiten, verzorgt door Confysio Kids Valkenburg. De kinderen deden ondanks de hitte actief mee met de georganiseerde activiteiten. Zo werden er nog onderzetters geknutseld, glittertattoo’s gezet en gespeeld met speelmaterialen uit de kliko van Stichting het Gehandicapte kind. Natuurlijk was er voor ieder kind een gezonde snack tussendoor en konden ze met een volle stempelkaart een gratis waterijsje krijgen na afloop.