Week van de Opvoeding 2019: Topfeestje!

In de Week van de Opvoeding 2019 reiken Limburgse jeugdorganisaties het boekje uit “Op naar een TOPfeestje”. In de startfase zit de uitreiking in een officieel jasje, maar het boekje is bedoeld voor opvoeders in Limburg. Scouting Limburg, Jeugdwerk Limburg, JongNL Limburg en Speeltuinwerk Limburg gaan de boekjes verspreiden in hun achterban.

De Week van de Opvoeding staat in het teken van opvoeden en ouderschap. Wat is een goede opvoeding? Wat vind je belangrijk in het ouderschap en wat doet het met je?

Opvoeden doe je niet alleen, maar samen. Hand in hand met ouders of opvoeders, spelen ook de school, sportvereniging, buren, vrienden en familie een rol in de opvoeding van het kind. Zij vormen samen de omgeving waarin kinderen opgroeien en worden opgevoed. Hoe beter opvoeders en betrokken organisaties samenwerken en elkaar versterken, hoe beter het kind gezond, kansrijk en veilig kan opgroeien. De Week  is een mooi moment om de handen ineen te slaan.

Al een aantal jaren besteden de Limburgse jeugdorganisaties aandacht aan deze bijzondere Week. Samen werken ze telkens aan een bijzonder product dat we laten uitkomen in de Week van de Opvoeding. Eerder maakten we onder andere een filmpje en een krant. Telkens bedoeld voor ouders ter ondersteuning in de opvoeding.

In 2019 is er het boekje “Op naar een topfeestje” dat opnieuw gericht is op ouders en opvoeders. Een bewaarboekje met tips en suggesties voor een leuk kinderfeestje. Niet alleen voor de jarige en zijn of haar gasten, maar ook voor de betrokken volwassenen.

Hoe blijf je binnen je budget? Wat nou als je in je eentje bent als begeleider? Welke spelletjes passen bij het thema dat mijn kind wil kiezen.

Heb je interesse in het boekje als ouder, of als organisatie, neem dan gerust contact op met één van de jeugdorganisaties.

We wensen jouw jarige graag een Topfeestje!