Training Eerste Hulp in de Speeltuin

Afgelopen zaterdag was de training Eerste Hulp in de Speeltuin van Speeltuinwerk Limburg. Deze training is onderdeel van de 2 trainingen op het gebied van Sociale Veiligheid die SpeL aanbiedt in lijn met de methodiek “in veilige handen”.

Ondanks enkele afmeldingen zaten we toch met 7 deelnemers aan tafel om vlak voor de lock down door het coronavirus actief deel te nemen aan de presentatie. In de training komen veelal zaken aan bod waarvan we hopen dat de speeltuin ze niet gaat meemaken: noodgevallen, grote ongelukken, ontruiming. Maar ook kleine adviezen en gedeelde ervaringen over blusdekens, EHBO trommels en wat je wel of niet van een vrijwilligers kunt of mag verwachten worden besproken.

De hele situatie rondom het coronavirus is natuurlijk erg vervelend, maar paste ook wel weer in de discussie die we tijdens deze trainingen voeren; het gaat om je als bestuurder of vrijwilliger bewust te zijn van de professionaliteit die ineens van je gevraagd kan worden als de situatie erom vraagt. Ook dat is deze ochtend in Kerkrade goed aan bod geweest. We bedanken alle deelnemers voor hun aanwezigheid en hopen dat we met onze training toch weer bijdragen aan veiliger buiten spelen, ook nu dat wellicht even wat weken op zich laat wachten!