Speeltuinbezoeken seizoen 2019

Elk jaar probeert Speeltuinwerk Limburg in het speelseizoen zoveel mogelijk op bezoek te gaan bij de leden van haar vereniging. Ook dit jaar zijn weer een aantal leden bezocht door de consulenten. Voor Ton van Kempen, onze nieuwe collega consulent, waren dit mooie momenten om kennis te maken met de vrijwilligers en bestuurders.

Speeltuinbezoeken zijn een mooi onderdeel van ons werk in het buitenspelen. Niet alleen omdat we op alle speelplekken warm worden ontvangen, maar ook omdat we steeds opnieuw mogen zien hoe belangrijk het werk is dat de bestuurders en vrijwilligers in speeltuinen verzetten. Over het algemeen zijn de speeltuinen veilig en prettig, goed beheerd door vrijwilligers. Een uitstekende plek voor kinderen om te spelen en te ravotten. Op de foto’s vrijwilligers Jelle, Harrie en Piet (Speeltuin Hingen) en foto’s van Speeltuin de Paddestoel.

Een mooie speelplek gaat natuurlijk ook niet altijd vanzelf. Waar gewerkt wordt, speelt natuurlijk wel eens het een en ander. En ook dat is goed voor ons om ook daarvan op de hoogte te zijn. Soms kan een frisse blik, een duwtje in de rug van de gemeente of een ervaring die we meebrengen vanuit een eerdere oplossing, net zijn wat nodig is. Daar zetten we ons graag voor in. Over het algemeen hebben kinderen het minste last van deze zaken, zij spelen immer gewoon buiten.

Wij danken alle bestuurders en vrijwilligers voor hun inzet in de speeltuin en wensen jullie veel plezier bij de voorbereidingen voor seizoen 2020.