Nieuwe bestuurder voor Speeltuinwerk Limburg

Afgelopen donderdag is na een wederzijdse zeer prettige kennismaking de heer Gerard IJff toegetreden tot het bestuur van Speeltuinwerk Limburg. Het bestuur en het kantoorteam zijn erg blij met deze ontwikkeling. Gerard ziet uit naar de invulling van deze provincie brede functie die uitstekend past bij zijn wens bij te dragen aan het welzijn van de jongste bewoners van Limburg. Tijdens de eerste vergadering gaf hij aan aangenaam verrast te zijn door de betrokkenheid en deskundigheid van het team. Dat motiveert hem extra om hen daarbij te steunen.

Afgelopen zomer kondigde SpeL voorzitter Twan Huijskens aan dat zijn agenda geen ruimte meer liet om Speeltuinwerk Limburg de aandacht te kunnen geven die de organisatie wat hem betreft verdiende. Naast zijn werkzame leven is Twan een drukbezet man in de vrijwillige inzet. Zijn beslissing was dan ook een weloverwogen keuze, waarbij een balans mocht komen tussen het werk, de vrijwillige taken en het thuisfront. Het was dan ook met pijn in het hart, maar vol vertrouwen dat hij afgelopen donderdag het voorzitterschap overdroeg aan Gerard IJff. Gerard zal het voorzitterschap van Twan overnemen als interim functie, totdat de functie officieel kan worden gemaakt door een besluit daarover tijdens de Algemene Ledenvergadering van SpeL komend voorjaar.

Gerard IJff is voor velen geen onbekende in de Provincie én in het vrijwilligerswerk. In de gemeente Roermond was hij jarenlang een betrouwbare en bevlogen wethouder. Daarnaast kent Gerard als voormalig Statenlid ook letterlijk en figuurlijk de gangen in het Provinciehuis. Zijn bestuurlijke kwaliteiten kennen een gerichte leiderschapsstijl, waarbij een mensgerichte benadering de voorrang krijgt. De regels zijn net zo belangrijk zijn als af en toe “buiten de lijntjes kleuren”. In de inzet in zijn vrije tijd kennen collega-vrijwilligers hem als prettig mens om mee samen te werken. Iemand die de verbinding opzoekt en inhoudelijk gedegen op de hoogte is. Kortom, een combinatie die naadloos mag passen in de intenties van de maatschappelijke taak die Speeltuinwerk Limburg zich stelt. We heten Gerard van harte welkom!

Speeltuinwerk Limburg betreurt het afscheid van Twan, maar kijkt terug op een constructieve en gezellige samenwerking. Consulenten en medebestuurders zien tegelijk  in Gerard een geweldige vervanger  voor de rol en kijken uit naar een kansrijke toekomst voor de organisatie én voor het buiten spelen in Limburg onder zijn voorzitterschap.