Eerste Hulp in de Speeltuin: training 2 in 2019

Op 16 maart 2019 staat de training Eerste Hulp in de Speeltuin op de agenda. Deze training is het tweede deel van de Trainingen over Sociale Veiligheid. Het past dus prima als opvolger van de training Gewenst / Ongewenst Gedrag, maar je kunt deze training ook op zichzelf volgen zonder voorkennis.

Anders dan de naam wellicht doet vermoeden gaat het NIET om een EHBO cursus of AED training. Veel speeltuinvrijwilligers vroegen ons juist naar een training die zaken bespreekt die specifiek voor jullie situatie (speeltuin, speelplek, jeugdwerk) van belang zijn om te weten. Zo komen er wel algemene zaken voorbij over hulp verlenen en gezondheid, maar houden wij ons bezig met onderwerpen die misschien beter onder “bedrijfshulpverlening”zouden passen.

Een greep uit de onderwerpen:

  • de EHBO trommel: wat zit erin
  • Gewonde bezoeker: wat doe je wel (en wat niet)
  • Professioneel omgaan met bezoekers
  • Omgaan met de noodhulpdiensten
  • Blus- en hulpmiddelen
  • Ontruimen
  • Communicatie

Deze training vervangt nooit het echte EHBO of reanimatie/AED diploma, maar kan voor (nieuwe) vrijwilligers een mooie basis zijn om zich gerust te voelen in het beheren van de speeltuin. Gezien het belang van het onderwerp raden we alle vrijwilligers én bestuurders aan om deze trainingen in Sociale Veiligheid regelmatig (bijvoorbeeld 1x per twee jaar te volgen). Voor leden zijn deze trainingen dan ook gratis.

In de training nemen we ruim de tijd om met elkaar in gesprek te gaan en informatie in te brengen of juist op te halen.

Inschrijven kan via info@speeltuinwerklimburg.nl voor 11 maart. Deelname is gratis voor leden; externen betalen € 15,00. Na inschrijving (betaling) volgt de bevestiging  van deelname. Voor deze training ontvangen deelnemers een certificaat van deelname als onderdeel van de methodiek “In veilige handen“.

Klik hier voor alle info op één pagina.