Eerste Hulp in de Speeltuin Succes!!

Afgelopen week hebben wij 10 certificaten mogen uitreiken aan de deelnemers van de training Eerste Hulp in de Speeltuin. De deelnemers deden actief mee en gaven na afloop aan dat de training goed paste bij de verwachting die ze ervan hadden. Wij feliciteren hen van harte met hun afronding!

Eerste Hulp in de Speeltuin is GEEN EHBO of AED-training, maar wel een training die je bewust maakt van je rol als vrijwilliger in de veiligheid onder alle omstandigheden.

Speeltuinwerk Limburg helpt speeltuinvrijwilligers en besturen zo goed mogelijk op weg om hun werk goed en zorgvuldig te doen. Dat – ook van vrijwilligers – een steeds professionelere houding wordt gevraagd in hun werkzaamheden is een feit, zeker waar het jeugdwerk betreft. Om je daarvan bewust te worden, moet je wel een goede kijk hebben op de zaken waar het over gaat.

In twee trainingen geeft Speeltuinwerk Limburg daarvoor een stevige basis: Gewenst en Ongewenst Gedrag gaat in op de omgang met bezoekers, Eerste Hulp in de Speeltuin staat voor de veiligheid.

Voor vrijwilligers die ook met de technisch beheer bezig zijn, zou dit zelfs nog kunnen worden aangevuld met de training veiligheid.

Met volgen van de eerste twee trainingen heeft de (nieuwe) vrijwilliger een goede basis om het beheer te kunnen doen in de speeltuin. Maar ook voor ervaren vrijwilligers zijn de trainingen een prettige en belangrijke opfrisser. SpeL zal de trainingen jaarlijks gaan aanbieden. Ook kunnen wij maatwerk bieden aan speeltuinen die er de voorkeur aan geven om de kennis voor alle betrokkenen tegelijk aan te bieden.

Wij doen ons best om ook professionals te betrekken bij de trainingen. 17 maart liet Sjel zijn ervaring spreken als ambulanceverpleegkudige. Een waardevolle aanvulling, zo vonden ook de deelnemers.