Campagne “onbeperkt spelen”

Deze week is de campagne “onbeperkt spelen” van start gegaan. Speeltuinwerk Limburg maakt als beloftemaker deel uit van het Samenspeelnetwerk.
Onbeperkt spelen. Ook als je een beperking hebt. Kinderen met een beperking willen ook buitenspelen! Ze willen klimmen, schommelen, lachen en samenspelen. Urenlang. Ze zijn er helemaal klaar voor. Nu de speelplekken nog: negen van de tien speelplekken zijn niet geschikt voor deze kinderen. Jantje Beton, het Gehandicapte Kind en 50 beloftemakers gaan dit veranderen. Zij bundelen hun krachten om van speelplekken een plek te maken waar niemand wordt buitengesloten. Waar iedereen zich welkom voelt. Met een campagne laten we speeltuinen, kinderen en ouders inzien dat spelen nog leuker is als iedereen mee mag doen.
Het SamenSpeelNetwerk
Om samenspelen voor kinderen met een beperking mogelijk te maken hebben we de hulp van organisaties nodig. Van gemeenten, van maatschappelijke organisaties, van wetenschappers, scholen en bedrijven die speeltuinen aanleggen. Er zijn nu al 50 organisaties die zich hebben aangesloten en Beloftemaker zijn geworden. Met hun belofte, inzet en achterban kunnen we bereiken dat kinderen met een beperking, onbeperkt kunnen samenspelen.