Aan de slag met je schoolplein met Project Speelplaats

Het zal u niet ontgaan zijn dat er de laatste tijd veel aandacht is voor buiten spelen en bewegen op de speelplaats en de positieve effecten van leren in het groen. Nu wilt u hier als schoolbestuur graag mee aan de slag, maar waar te beginnen….

Speeltuinwerk Limburg is met vele samenwerkingspartners aan de slag gegaan om de informatie bij elkaar te brengen. Speciaal voor alle Limburgse basisscholen is er vanaf september een centrale website beschikbaar, die u gemakkelijk wegwijs maakt om met het schoolplein van uw school aan de slag te gaan.

Om uw school alvast op weg te helpen organiseert Speeltuinwerk Limburg op donderdag 13 september a.s. een Informatie- en Inspiratiebijeekomst m.b.t. Project Speelplaats. Deze provinciale bijeenkomst is bedoeld voor directies en bestuurders in het onderwijs in Provincie Limburg. Basisscholen die met vergroening en/of beweging op het schoolplein aan de slag willen gaan, zullen tijdens deze bijeenkomst worden geïnformeerd over mogelijkheden om hier vorm aan te geven.Met bijdragen over Gezonde Schoolpleinen, Groene Schoolpleinen en Schoolplein 14 worden aanwezigen geïnspireerd.

Project Speelplaats is een initiatief van Speeltuinwerk Limburg en wordt financieel mogelijk gemaakt door Provincie Limburg. Samenwerkingspartners zijn o.a. Jantje Beton, IVN District Limburg, GGD Limburg-Noord, GGD Zuid Limburg, Lang Levende Tuin – Branchevereniging VHG, Springzaad, CNME en Johan Cruijff Foundation.

Aanmelden kan via info@speeltuinwerklimburg.nl