SpeL voor een school/kinderopvang

Ga je voor groen, stoer, rustig, kleurig of speelnatuur op jullie nieuwe speelplek? Aan de slag met de visie voor buiten spelen en leren? Toch een openbaar plein.

Om maar meteen met de deur in jullie buitenruimte vallen: ons maakt het niet uit welke keuze je maakt. Voor ons telt alleen dat er met veel plezier buiten gespeeld, bewogen of geleerd gaat worden. Wij begeleiden je (schoolteam, opvangteam of oudercommissie) vooral in het maken van een voor jullie passende keuze. Iedere buitenspeelplek is immers maatwerk. Ook de grootte van het project is geen item voor onze begeleiding: of je nou gaat voor een heel nieuw plein, of voor vervangen van een speeltoestel of een moestuin. Wij zijn er voor alle plannen. Wellicht kom je met de informatie van onze website, een goede brainstorm en wat googlen tot een prachtig resultaat. Er is immers ook heel veel kennis en ondersteuning beschikbaar in en rondom groepen, ouders en teams. Maar misschien kom je er toch niet helemaal uit. Dan kun je gebruik maken van de expertise van Speeltuinwerk Limburg (wij zijn immers ook Speel’school’werk Limburg!

Wij ondersteunen jullie plannen door in te stappen als procesbegeleider. Daarbij maakt ’t niet uit of je ons advies vraagt bij de prille start van het idee of verderop in jullie proces. Wij kunnen een heel proces met je uitstippelen en doorlopen of gewoon antwoord geven op een vraag. Wij passen ons aan aan jullie snelheid en jullie blijven “de baas” in het plan. Wij geven gevraagd en ongevraagd (dus extra) informatie over alle facetten van buiten spelen. Wij verwijzen jullie verder op het moment dat wij denken dat je zelfstandig verder kunt.

Kortom, wij wijzen je de weg en ondersteunen je bij alle stappen die je ook kunt terugvinden in ons stappenplan. Daar waar jullie ons nodig hebben. In het ene geval ben je geholpen met één gesprek, op een andere plek is frequenter aansluiten prettig. Na een eerste kennismaking stemmen wij af wat prettig is en of je ervoor kiest om bijvoorbeeld lid te worden van SpeL. Dat kan per locatie, maar ook als scholenstichting over overkoepelende opvangorganisatie. Je kunt dan altijd op ons rekenen.

Kijk voor de voordelen van lidmaatschap hier op onze website. De kosten van het lidmaatschap zijn voor één locatie. Maakt je scholenstichting of overkoepelende opvangorganisatie afspraken met ons, dan geldt er maatwerk bij jouw aanvraag.

Speeltuinwerk Limburg is op geen enkele wijze verbonden aan leveranciers of andere dienstverleners. Dat betekent dat wij altijd objectief met je mee kunnen denken en vooral kunnen gaan voor een speelbaar advies. Daarbij is soms een lik verf de oplossing, maar wij gaan ook grote ambities graag aan.