Vrijwilligers en Spelen

Onze provincie kent prachtige (en relatief veel) speelplekken. Een heel groot deel van deze speelplekken kan bestaan door de inzet van vrijwilligers. Dat kan het wijktuintje zijn, een breed burgerinitiatief, de ouders van de speelplaatscommissie op de basisschool of vrijwilligers van de speeltuin.

Voor al deze vrijwilligers wil Speeltuinwerk Limburg de steun in de rug zijn wanneer dat nodig is. Voor vrijwilligers van speeltuinen hebben we in die ondersteuning ruim dertig jaar ervaring opgebouwd. Daarbij maakt het niet uit of de speeltuin groot of klein is, gratis of betaald, seizoensspeeltuin of altijd open. We zullen onze vrijwilligers altijd graag met raad en daad bijstaan.

Klik hier voor de meerwaarde van Speeltuinwerk Limburg in een notendop.

En wat voor de een heel gewoon lijkt, is voor een ander heel bijzonder. Speeltuinen bestaan niet zonder de vrijwilligers die regelmatig, soms zelfs dagelijks en jaar in - jaar uit zich inzetten voor een veilige en gezellige speelplek. Op bijzondere momenten zetten we de tuinen of vrijwilligers van onze lidspeeltuinen dan ook graag in het zonnetje. Dat verloopt volgens een attentiebeleid dat speciaal voor onze leden geldt. 

Maar ook vrijwilligers van andere speelinitiatieven zijn welkom met hun vragen. De één komt met een wens voor het stukje groen in de straat, de ander vraagt advies voor de oudercommissie van het schoolplein, een derde zoekt contact met de gemeente voor een senioren beweegplek of een wipkip op de stoep. 

We helpen graag. Wellicht staat het antwoord opgenomen in "Advies en Ondersteuning". In alle andere gevallen: aarzel niet en neem contact met ons op.